NATIONALE PETANQUE COMPETITIE

L’Ammerzo speelt in het seizoen 2023/2024 mee met twee teams. Team 1 speelt in de vijfde divisie en  team 2 speelt in de zesde divisie. Voor actuele speeldagen en uitslagen voor team 1 npc-5e-divisie-2023-2024-5003 en voor team 2   https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2023-2024-6004

Een uitdagende nationale competitie voor boulers in alle regio’s en op alle niveaus. Dat is het uitgangspunt van de Nationale Petanque Competitie (NPC). De NPC is een competitie tussen verenigingen met teams van minimaal 6 en maximaal 9 spelers. De competitie bestaat uit 14 speeldagen. Iedere speeldag bestaat uit opeenvolgend een ronde doubletten, een ronde tripletten en een ronde doubletten.

De competitie heeft een piramide vorm met bovenaan de topdivisie met één poule. Daaronder volgt de 2divisie met 2 poules, de 3edivisie met 4 poules, enzovoort. Hoe lager de divisie, hoe meer poules en hoe kleiner de reisafstanden zijn (in de meeste gevallen). Het streven is om iedere poule te vullen met acht teams.

De NJBB streeft er naar om petanque als een wedstrijdsport te positioneren en de deelname aan competities en toernooien te stimuleren. Een nationale competitie is hierbij onmisbaar!

de OnTip toernooi kalender waar je je kunt inschrijven voor toernooien bij Jeu de Boules L’Ammerzo en andere boulesclubs.